VSM Dormiplant Valeriaan – 1 x 20 tabletten

 16,19

Risicowaarschuwing

Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Kan rijvaardigheid en machinebediening beïnvloeden. Bij geen verbetering of verergeren na 2 weken continu gebruik, raadpleeg arts.

Aanbevolen minimum leeftijd

12 jaar

Aantal artikelen in verpakking

1 stuk(s)

Allergeneninformatie

Lees de bijsluiter.

Bijsluiter

Ja

Bijzondere Bewaarvoorschriften

Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats beneden de 25 °C.

Contra indicaties niet gebruiken bij

Allergie voor één van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel

Dosering

1

Fabrikant Adres

Wilhelminastraat 54-56 4571 Axel

Fabrikant Naam

Heel Biologische Geneesmiddelen B.V.

Gebruik tijdens borstvoeding

Nee

Gebruik tijdens zwangerschap

Nee

Gebruiksaanwijzing

Half uur voor de maaltijd innemen met water, niet kauwen of fijnmalen. Laatste dosering voor slapengaan innemen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.

Geschikt voor kinderen

Nee

Geslacht

Unisex

Hoeveelheid melatonine

500 mg

Indicaties Werkt tegen

Verminderen van lichte nerveuze spanning en slaapstoornissen.

Ingrediënten

Het werkzame bestanddeel is extract (als droog extract) van Valeriana officinalis L.s.l., radix (valeriaanwortel) (3-6:1). Extractiemiddel: Ethanol 70% V/V. 1 filmomhulde tablet bevat 500 mg droog extract van valeriaanwortel. De andere bestanddelen zijn: microkristallijne cellulose, croscarmellose natrium, hypromellose, magnesiumstearaat, methylcellulose, gemodificeerde ricinusolie, natriumsaccharine, geprecipiteerd siliciumdioxide, simethicon, sorbinezuur, stearinezuur, talk, vanilline, titaniumdioxide (E 171), indigokarmijn (E 132).

Land van oorsprong

Nederland

Levensfase

Volwassenen

Lichaamseigen stof

Nee

Maximale bewaartemperatuur

25 °C

Maximale dosering

4

NUT-nummer

nvt

RVG Number

30332

Substantie

Tablet

Taal handleiding

Nederlands

Type self care medicine

UAD

Veganistisch

Nee

Voedingswaarde

nvt

EAN

8728300906793

Categorieën

Gezondheid Zelfzorg Melatonine

Geschikt voor levensfase

Volwassenen

Merk

VSM

Geschikt voor zwangerschap

Nee

Geschikt voor borstvoeding

Nee

Last updated on juli 20, 2024 12:07 am
SKU: 9200000017455570 Categorie:
Uw recensie toevoegen

VSM Dormiplant Valeriaan – 20 stuks

Dormiplant Valeriaan is een Kruidengeneesmiddel op basis van 500 mg valeriaanwortel extract. Deze filmomhulde tabletten worden gebruikt bij slaapstoornissen en om lichte nerveuze spanning te verinderen.

  • Geschikt voor lichte nerveuze spanning
  • Helpt voor een gezonde nachtrust

Dormiplant Valeriaan is een Kruidengeneesmiddel op basis van 500 mg valeriaanwortel extract. Deze filmomhulde tabletten worden gebruikt bij slaapstoornissen en om lichte nerveuze spanning te verinderen.

  • Geschikt voor lichte nerveuze spanning
  • Helpt voor een gezonde nachtrust

Bijsluiter

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Milieu

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Waarom Dormiplant Valeriaan?

Als je vaker slecht slaapt, kun je last hebben van slapeloosheid ofwel een slaapstoornis. Je dagelijkse functioneren kan hierdoor belemmerd worden, omdat je moe of prikkelbaar bent. Ook je concentratievermogen en je prestaties kunnen lijden onder je slaapstoornis. Dormiplant Valeriaan kan helpen om tot rust te komen.

Dosering

In geval van slaapstoornissen: 1 filmomhulde tablet een half uur tot één uur vóór het slapen gaan. Indien nodig mag eerder op de avond één extra filmomhulde tablet ingenomen worden.
In geval van lichte nerveuze spanning: Tot 3 maal per dag 1 filmomhulde tablet.
De filmomhulde tabletten innemen zonder te kauwen en met voldoende vloeistof (bijvoorbeeld een glas water van 200 ml). Dormiplant Valeriaan kan onafhankelijk van maaltijden worden ingenomen.

Wanneer mag je Dormiplant Valeriaan niet gebruiken?

  • Gebruik Dormiplant Valeriaan niet indien je overgevoelig (allergisch) bent voor valeriaanwortelextracten of één van de andere ingrediënten van Dormiplant Valeriaan.
  • Het gebruik van Dormiplant Valeriaan voor kinderen onder de 12 jaar wordt afgeraden.
  • Zwangerschap en borstvoeding. Aangezien geen gegevens bekend zijn over het gebruik tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding wordt als algemene voorzorgsmaatregel het gebruik van Dormiplant Valeriaan tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding ontraden.
  • Wanneer je synthetische sedativa gebruikt neem dan eerst contact op met je arts voordat je begint met Dormiplant Valeriaan. Informeer je arts of apotheker wanneer je andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die je zonder recept kunt verkrijgen.
VSM Dormiplant Valeriaan – 1 x 20 tabletten
VSM Dormiplant Valeriaan – 1 x 20 tabletten

 16,19

Gezond-winkel.nl
Logo