Vitals – Vitamine C – Biologisch – 60 Capsules – 250mg – 250 mg per capsule uit acerola – NL-BIO-01

- 19%

Oorspronkelijke prijs was: € 34,49.Huidige prijs is: € 27,96.

Ingrediënten

Acerolapoeder** (Malpighia glabra L., bron van natuurlijke vitamine C), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), rijstconcentraat (Oryza sativa)**. **van biologische oorsprong

Allergeneninformatie

Zie ingrediënten.

Aantal artikelen in verpakking

1 stuk(s)

Gebruiksaanwijzing

1-2 capsules per dag bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering. Na openen beperkt houdbaar. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Bijzondere Bewaarvoorschriften

Buiten bereik van kinderen bewaren. Afgesloten, donker en bij kamertemperatuur bewaren.

Fabrikant Naam

Vitals

Fabrikant Adres

Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam

Voedingswaarde

N.V.T.

Maximale bewaartemperatuur

20 °C

Type vitamine

Vitamine C

Substantie

Capsule

Levensfase

Volwassenen

Geslacht

Unisex

Veganistisch

Ja

Land van oorsprong

Nederland

NUT-nummer

nvt

Bijsluiter

Nee

Taal handleiding

Nederlands, Duits

Inhoud

15 g

Verpakkingsgewicht

0.10 kg

Verpakking breedte

62 mm

Verpakking hoogte

60 mm

Verpakking lengte

105 mm

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Pieter Lieftinckweg 29, 1505 HX, Zaandam

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

info@vitals.nl

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Vitals

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

0756476050

EAN

8716717003785

Categorieën

Gezondheid Voedingssupplementen Vitaminen Vitamine C

Merk

Vitals

Geschikt voor levensfase

Volwassenen

Opties vitamine

Veganistisch

Last updated on maart 23, 2024 5:51 pm
SKU: 9200000116829698 Categorie:
Uw recensie toevoegen

De natuurlijke vitamine C (als ascorbinezuur) in dit product wordt gewonnen uit de acerola-kers. De acerola wordt op verantwoorde wijze in Brazilië op kleinschalige boerderijen geteeld. De vruchten staan erom bekend dat ze van nature een zeer hoog gehalte aan vitamine C bevatten. Daarnaast is de vitamine C in dit product afkomstig uit acerola die gekweekt is volgens de biologische productiemethode, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden of andere schadelijke stoffen.

Biologisch
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden onder andere geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.

Werking vitamine C
Vitamine C is misschien wel de meest genoemde vitamine, voornamelijk bekend door haar positieve invloed op de weerstand. En dat klopt, vitamine C helpt het immuunsysteem, zeker ten tijde van zware lichamelijke belasting of in koude omgevingen. Maar deze vitamine is bij zeer veel processen betrokken.

Vitamine C functioneert in het lichaam als een wateroplosbare antioxidant en speelt een belangrijke rol als vrijeradicalenvanger. Het maakt onderdeel uit van een complex systeem van lichaamseigen antioxidanten, antioxidanten uit de voeding en antioxidant-enzymen met onderlinge afhankelijkheden en interacties. In die hoedanigheid is het betrokken bij de bescherming van DNA, eiwitten en vetten tegen oxidatieve schade en daarmee draagt het bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast is vitamine C als co-enzym nodig voor drie verschillende enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van collageen (de meest voorkomende bouwstof in het menselijk lichaam). Normale collageenvorming is belangrijk voor onder meer de botten, het kraakbeen, het tandvlees, de huid, de pezen en de bloedvaten.

Vitamine C is nodig als co-factor voor dopamine beta-monooxygenase (DBM), het enzym dat dopamine omzet in noradrenaline en adrenaline. Beide fungeren in het lichaam als neurotransmitters en hormonen en aldus heeft vitamine C een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt het bij aan normaal psychologisch functioneren. Vitamine C is onmisbaar voor twee enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van carnitine, dat nodig is voor het transport van langeketenvetzuren naar de mitochondriën, ten behoeve van de energieproductie.

Op deze manier ondersteunt vitamine C het energieniveau. Ook kan het helpen bij vermoeidheid. Er zijn bovendien veel mensen die onvoldoende ijzer binnenkrijgen via de voeding, met name vrouwen in de vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen en (jonge) kinderen. Vitamine C zorgt ervoor dat ijzer uit de voeding beter wordt opgenomen. Het gaat hierbij om non-heem ijzer, dat voorkomt in plantaardige en dierlijke voedingsmiddelen. Vitamine C heeft geen invloed op de opname van heem-ijzer, dat uitsluitend voorkomt in dierlijke producten. Ongeveer 90% van het ijzer dat in voeding zit is non-heem ijzer. Slechts 10% bestaat uit heem-ijzer. Als elektron-donor kan vitamine C geoxideerde vitamine E weer omzetten in de actieve, gereduceerde vorm, waarmee de werking van vitamine E in stand wordt gehouden.

De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding.

Toegestane gezondheidsclaims:

 • ondersteunt het immuunsysteem
 • bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning (zoals sport) en in een koude omgeving bij een dagelijkse inname van minimaal 200 mg naast de aanbevolen dagelijkse inname van 80 mg
 • draagt bij aan een normale energiestofwisseling
 • helpt om vermoeidheid te verminderen
 • heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel
 • draagt bij aan normaal psychologisch functioneren
 • levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
 • draagt bij aan de vorming van collageen
 • ondersteunt een goede conditie van bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tandvlees en tanden
 • draagt bij tot de regeneratie van de gereduceerde vorm van vitamine E
 • bevordert de opname van ijzer uit voeding en verhoogt het ijzergehalte in het bloed
Vitals – Vitamine C – Biologisch – 60 Capsules – 250mg – 250 mg per capsule uit acerola – NL-BIO-01
Vitals – Vitamine C – Biologisch – 60 Capsules – 250mg – 250 mg per capsule uit acerola – NL-BIO-01

Oorspronkelijke prijs was: € 34,49.Huidige prijs is: € 27,96.

Gezond-winkel.nl
Logo