Sodium Bentoniet Klei

 16,67

Substantie

Crème

Ingrediënten

100% natuurlijk Natrium ( sodium) Bentoniet klei poeder

Parfumvrij

Ja

Verpakkingsgewicht

0.40 kg

Huidtype

Onzuivere huid

Inhoud

400 g

Verpakking hoogte

15 cm

Verpakking lengte

10 cm

Verpakking breedte

10 cm

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Geslacht

Unisex

Land van oorsprong

India

Periode na opening

12 maand

Taal handleiding

Nederlands

EAN

8720769552115

Categorieën

Persoonlijke verzorging Lichaamsverzorging Huidverzorging Bodycremes

Merk

PestiNext

Last updated on april 2, 2024 12:12 am
SKU: 9300000151848598 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Sodium Bentoniet Klei

Bentoniet klei is een absorberend aluminium fylosilicaat klei dat voornamelijk bestaat uit montmorilloniet. Het krijgt de naam bentoniet van het grootste bekende depot van klei, gelegen in Fort Benton, Wyoming in de Verenigde Staten.

Sodium Bentonite, oftewel Natrium Bentoniet, is een specifiek type van deze klei dat een hoge concentratie natrium heeft. Wanneer het wordt gemengd met water, zwelt sodium bentoniet op, waardoor het een soort gel wordt.

Dit maakt het bijzonder nuttig voor een aantal toepassingen, waaronder het dichten van lekken en gaten, het boren van olieputten, als bindmiddel in de productie van ijzererts pellets, en in vele andere industrieën.

 • Grote hoeveelheid natrium
 • Geneest en regenereert huidweefsels
 • Ontstoppen en verkleinen de poriën
 • Uitstekende natuurlijke exfoliator

Wat is Sodium Bentoniet Klei?

 • 100 % Natuurlijke Klei VOOR GEZICHTSHUID
 • Verrijkt met natuurlijke mineralen
 • Voor een zuivere en gezonde huid

Bentonietklei bestaat uit gerijpte vulkanische as, ook wel bekend als ‘montmorilloniet’. Het is een geurloze gele kleur met een bijna zachte, zeer fijne consistentie. In tegenstelling tot sommige andere kleien, geeft het geen vlekken en is het gemakkelijk te verwerken in recepten voor schoonheid en natuurlijke remedies.

Genezende kleien zoals bentoniet hebben een hoge concentratie aan mineralen, waaronder silica, calcium, magnesium, natrium, ijzer en kalium. Het absorbeert en verwijdert ook gifstoffen, zware metalen, onzuiverheden en chemicaliën.

Hierdoor is bentonietklei een veelgebruikt ingrediënt in detox- en reinigingsproducten. Veelvoorkomende externe toepassingen zijn kompressen, modderpakkingen, detox baden en huidverzorging recepten.

In de cosmetica- en huidverzorging industrie wordt sodium bentonite klei vaak gebruikt in gezichtsmaskers, lotions, en andere producten, omdat het helpt om overtollige olie en vuil van de huid te verwijderen.

Sodium Bentoniet Klei voor de huid

Het hoofdbestanddeel van bentoniet is montmorilloniet, een zachte klei gevormd uit silica en alumina. Montmorilloniet is negatief geladen en trekt positief geladen moleculen aan om zich te binden.

De negatieve lading van montmorilloniet veroorzaakt de effecten van bentoniet klei. Net als een magneet trekt het positief geladen moleculen aan en bindt ze aan het oppervlak (adsorbeert ze). Op deze manier kan het veel zware metalen en gifstoffen vasthouden, waardoor ze het lichaam niet kunnen binnendringen.

Montmorillonietdeeltjes hebben een verbazingwekkend groot oppervlak, waardoor ze een hoog vermogen hebben om gifstoffen te binden. De deeltjes nemen naast gifstoffen ook water op, waardoor ze beide in de ruimtes tussen hun lagen doordringen en de hele klei opzwellen.

Voordelen van sodium bentoniet klei

 • Verlicht jeuk van insectenbeten, netelroos, gifeik en gifsumak.
 • Onderzoek heeft aangetoond dat bentonietklei huiduitslag kan voorkomen of verminderen.
 • Vermindert ongemak en opkomst van eczeem
 • Helend voor acne, verkleint de poriën en egaliseert de teint
 • Vermindert de verschijning van littekens
 • Verzacht en minimaliseert scheerirritatie
 • Ontgift oksels
 • Maakt het haar zacht, glanzend en gezond
 • Definieert en voegt textuur toe aan krullend en natuurlijk haar

Gebruiksaanwijzing

Bentonietklei verkrijgt men normaal gesproken als kleipoeder. Je kunt een pasta bereiden door eenvoudig water toe te voegen totdat het de gewenste, yoghurt-achtige consistentie heeft bereikt. Om ervoor te zorgen dat je klei niet te verdund is, voeg je beetje bij beetje water toe aan het poeder, en laat je de klei het geleidelijk opnemen.

 • Advies: Maak natuurlijke klei nooit aan in een metalen kom, maar altijd in een houten of plastic. Natuurlijke klei en metaal geven een chemische reactie waardoor de kracht van de natuurlijke klei verloren gaat.
 • Kalmerende huidpasta: breng een pasta aan op brandwonden, beten en huiduitslag en laat deze inwerken tot het droogt.
 • Gezichtsmasker: maak een pasta en laat 10-20 minuten op de huid zitten.
 • Haarmasker: breng een pasta op het haar aan van wortel tot punt 1x-2x / week. Je kunt een beetje appelciderazijn met water toevoegen en zelfs een paar druppels van je favoriete haarvoedende olie erdoorheen mengen.
 • Oksel Ontgifting: breng een pasta aan op de oksels om gifstoffen te verwijderen.
 • Huidverzachtend bad: voeg bentonietklei toe aan je badwater om de huid te verzachten en de opgebouwde huid toxines te verwijderen.

Voorzorgsmaatregelen – Alleen voor uitwendig gebruik. Wrijf voor gebruik een heel klein mengsel op de binnenkant van je elleboog gebied om te testen op een allergische reactie. Niet geschikt voor droge huid. Aanraking met de ogen vermijden, buiten bereik van kinderen bewaren. Raadpleeg voor gebruik je arts als je zwanger bent. Gebruik geen metalen kommen omdat deze ermee kunnen reageren.

Inhoud: 400 gram

Sodium Bentoniet Klei
Sodium Bentoniet Klei

 16,67

Gezond-winkel.nl
Logo