Ingrediënten |
Ingrediënten: Palatinose TM (isomaltulose), l-arginine, beta alanine, l-citrulline, zuurteregelaar: organisch citroenzuur, l-tyrosine, cafeïne watervrij, l-ornithine, granaatappelextract, ascorbinezuur(vitamine C), zoetstof: sucralose, aroma: bosbes, kleurstof: anthocyanen Toelichting op ingrediënten – Palatinose is ontdekt in Duitsland regio Palatinate daaruit is de naam Palatinose ontstaan. Palatinose wordt verkregen uit gewone suiker door een enzymatische reactie, waarbij een binding ontstaat tussen glucose en fructose. Hierdoor wordt Palatinose trager afgebroken dan gewone suiker, waardoor de energie trager maar over langere tijd dan bij sucrose (gewone suiker) wordt afgegeven. – L-Arginine kan door het lichaam worden omgezet in stikstofmonoxide. Stikstofmonoxide staat bekend als een vaatverwijdende signaalstof, hetgeen de doorbloeding ten goede komt. Beta-alanine vormt samen met histidine, dat ruim voldoende in je lichaam aanwezig is, carnosine, om verzuring tegen te gaan. Het vaak bekende tintelende gevoel in je gezicht en bovenlichaam wordt door beta-alanine veroorzaakt. – L-citrulline is een aminozuur dat betrokken is bij de synthese van arginine, dat het NO-gehalte in je bloed verhoogt, wat zorgt voor een betere doorbloeding. L-citrulline word gesynthetiseerd uit het aminozuur L-arginine. – L-tyrosine is een aminozuur. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Je lichaam kan zelf L-tyrosine maken uit een ander aminozuur: fenylalanine. L-tyrosine is een bouwstof voor neurotransmitters en hormonen (signaalstoffen), zoals dopamine, adrenaline, noradrenaline – L-Ornithine is een aminozuur dat voornamelijk wordt gebruikt om overtollige stikstof uit je lichaam te verwijderen. – Granaatappel is een fruitsoort die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Granaatappel bevat veel anti-oxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking. – Cafeïne Anhydrous is de meest zuivere en pure vorm van cafeïne. Het is een bitter, wit en kristalachtig poeder. Cafeïne wordt gewonnen uit zaden, noten of bladeren van een aantal planten afkomstig uit Afrika, Oost-Azië en Zuid-Amerika. Het verhoogt je alertheid en concentratie. – Citroenzuur is een organisch zuur dat van nature voorkomt in citrusvruchten zoals de sinaasappel, citroenen en is een natuurlijk conserveermiddel. – Ascorbinezuur, ook wel bekend als vitamine Vitamine C1, maak je niet zelf aan en moet je via voedsel binnen krijgen. Het komt o.a. voor in fruit en citrusvruchten. Vitamine C: * activeert je natuurlijke energie in het lichaam1 * heeft een positief effect op de weerstand tijdens en na fysieke inspanning1 * heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid1 – Sucralose is gemaakt van gewone suiker, maar is vele male zoeter van smaak. Deze veel gebruikte zoetstof wordt niet opgenomen in je lichaam waardoor het amper calorieën levert. – Aroma’s zijn smaakoplossingen uit vruchten, groenten en eetbare planten (met de smaak van blauwe bessen) – Anthocyanen behoren samen met bladgroen tot de belangrijkste groep plantaardige kleurstoffen. De stof komen veel voor in groente, fruit en bloemen. Het woord anthocyaan komt uit het Grieks. ‘Anthos’ betekent ‘bloem’ en ‘kyanos’ betekent ‘blauw’
|