Mango Butter Puur 250ml Glazen Pot – Onbewerkte Mangobutter voor Huid en Haar – Gemaakt van Mango Pitten – Bruin Glazen Pot met Aluminium Deksel

 22,95

Substantie

Butter

Ingrediënten

Mango, Mangifera Indica Butter 100%

Parfumvrij

Ja

Verpakkingsgewicht

0.25 kg

Huidtype

Normale huid

Inhoud

250 ml

Verpakking hoogte

70 mm

Verpakking lengte

40 mm

Verpakking breedte

40 mm

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

BeriVita.com – Zeven Eikenlaan 33 – 5461 EC Veghel

Dermatologisch getest

Nee

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

info@berivita.com

Geslacht

Unisex

Geurnaam

Natuurlijk

Land van oorsprong

Nederland

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Nederlandse Bereidingsapotheek BV

Percentage Benzophenone-3 BP-3

0 %

Percentage Octocrylene

0 %

Periode na opening

12 maand

Taal handleiding

Nederlands

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

+31104185545

Waarschuwingen

Niet om in nemen

Werking

Verzorgend

EAN

8720289963699

Categorieën

Persoonlijke verzorging Lichaamsverzorging Huidverzorging Bodybutters

Merk

Berivita

Last updated on maart 24, 2024 7:16 am
SKU: 9300000138990293 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Mango butter in donkere, glazen pot van 250ml met aluminium schroefdeksel. De pot is van stevig bruin, amber glas. Hierdoor wordt de natuurlijke butter tegen de invloed van zonlicht beschermd. Prima navulbaar. Onbewerkte, pure Mango butter, Mangifera Indica, is een prettige natuurlijke butter. Heerlijke natuurlijke verzorging voor huid en haar. 100% plantaardig.

  • huidherstellend, zacht en hydraterend
  • bij droge, jeukende & schilferige huid
  • als algemene huidverzorging & voor elk huidtype
  • prima als basis- en onderhoudszalf
  • Mango butter is ongeraffineerd, puur
  • zuinig in gebruik
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)

Wat is Mango butter

Mango butter wordt gewonnen uit de pitten van de Mango vrucht. Uit de mango’s wordt de pit gehaald, deze wordt gedroogd in de zon. Vervolgens wordt de pit licht geroosterd en gemalen. Met lauwwarm water wordt vervolgens stevig opgeklopt en daarna afgekoeld. Er ontstaat een witte tot lichtgele boter/butter:Mango Butter. Deze butter wordt door een zeef gescheiden van het water en niet verder bewerkt. We voegen verder ook niets toe, dus geen geur-, kleur of conserveermiddelen. Onze Mango butter is puur, onbewerkt en ongeraffineerd.

Eigenschappen Mango butter

Mango butter is een milde en voedende (body-) butter die goed door de huid wordt opgenomen. Het lijkt qua textuur wel op Shea Butter & Avocado Butter maar is wel wat ‘harder’. Mango butter is rijk aan allerlei vetoplosbare vitamines & anti-oxidanten en heeft een herstellende werking op de huid onder andere bij kleine, oppervlakkige wondjes op de huid. Mango butter helpt de huid te herstellen, beschermen en natuurlijk te verzorgen. Verder wordt Mango butter gebruikt bij allerlei huidaandoeningen, kleine rimpels en littekens.
Mango butter is ook prima te gebruiken voor haarverzorging, bij normaal of droog haar.

Mango butter bestaat voor uit 100% uit ongeraffineerde, raw Mango Butter. Mango Butter heeft een smeltpunt rond de 28°C, daardoor “smelt” deze op de warme huid, bijvoorbeeld na het douchen.
Pure, onbewerkte Mango butter kan bij warmere temperaturen, bijvoorbeeld in de zomer, zachter zijn, soms bijna vloeibaar. Bij koeler bewaren of na afkoelen tot onder de 28°C wordt het weer een hardere butter/boter.

Gebruik Mango Butter

Huid
Mango butter meerdere keren per dag aanbrengen op droge, schrale huid. Mango butter is prima geschikt voor kinderen. Het is zinvol om meerdere keren per dag een dunne laag aan te brengen in plaats van één of twee keer een dikke laag. De huid kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid vet per keer opnemen. U kunt uw huid het beste direct na het douchen of baden insmeren, de huid is dan nog warm en de Mango Butter smeert nog makkelijker uit.
Deze natuurlijke butter kan het beste opgebracht worden door met de haarrichting mee te strijken, om te voorkomen dat de ingang van de haarwortelzakjes verstopt raken.
Prima te gebruiken als onderhouds- of basis zalf bij hormoonzalf gebruik.

Haar
Mango butter kan op allerlei manieren voor haarverzorging gebruikt worden.
U kunt simpelweg een kleine hoeveelheid Mango butter in de hand nemen, deze in de handen uitwrijven, de Mango butter smelt dan, en in het haar masseren.

Voor douchen bijvoorbeeld voor verzorging van droog of beschadigd haar.
Klein beetje Mango butter smelten, door licht verwarmen (smelt al bij ongeveer 28C°), bv met lauwwarm water. De gesmolten Mango butter in het haar masseren.
Gebruik een ruime badmuts of handdoek over het haar om de Mango butter goed te laten inwerken. Hierdoor kan de Mango optimaal inwerken. Tenminste 30 minuten laten intrekken.
Was het haar daarna uit met shampoo.

Na het douchen was uw haar met een shampoo naar keuze.
terwijl uw haar nog vochtig is masseert u pure Mango butter door uw haar laat het tenminste 30 minuten zitten spoel uw haar uit met water en eventueel naspoelen met shampoo om het haar wat minder vet te maken.

Bevat: Mango (Mangifera Indica) butter (100%)
Uitsluitend uitwendig gebruiken.

Bijwerkingen
Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.

Zwangerschap/Borstvoeding
Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

Niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.

Bewaring
Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Handig om te weten
De informatie zoals weergegeven over onze producten is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij altijd aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. Het product kan per batch verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in het product aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.

Mango Butter Puur 250ml Glazen Pot – Onbewerkte Mangobutter voor Huid en Haar – Gemaakt van Mango Pitten – Bruin Glazen Pot met Aluminium Deksel
Mango Butter Puur 250ml Glazen Pot – Onbewerkte Mangobutter voor Huid en Haar – Gemaakt van Mango Pitten – Bruin Glazen Pot met Aluminium Deksel

 22,95

Gezond-winkel.nl
Logo