Dadelolie Puur 10ml Roller – Desert Date, Woestijn Dadel Olie – Huid en Haar

 9,95

Substantie

Olie

Ingrediënten

Wilde Dadelolie, Desert Date Seed Oil 99,9%, tocoferol 0,1%

Parfumvrij

Ja

Verpakkingsgewicht

0.01 kg

Huidtype

Normale huid

Inhoud

10 ml

Verpakking hoogte

75 mm

Verpakking lengte

15 mm

Verpakking breedte

15 mm

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Dermatologisch getest

Nee

Geslacht

Unisex

Geurnaam

Natuurlijk

Land van oorsprong

Nederland

Percentage Benzophenone-3 BP-3

0 %

Percentage Octocrylene

0 %

Periode na opening

12 maand

Taal handleiding

Nederlands

Waarschuwingen

Niet om in te nemen

Werking

Verzorgend

EAN

8718164403262

Categorieën

Persoonlijke verzorging Lichaamsverzorging Huidverzorging Bodyolien

Merk

Berivita

Last updated on mei 30, 2024 2:12 am
SKU: 9200000098101418 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Pure Dadelolie in handige rollerfles. Dadelolie trekt redelijk snel in en is een heerlijke, lichte natuurlijke olie. Prima geschikt als natuurlijke huid- en haarverzorging. Zuinig in gebruik.

  • alle huidtypes en droge huid en natuurlijke haarolie
  • zachte olie, trekt redelijk snel in huid & haar
  • koude persing uit wilde dadelpitten van Balanites Aegyptiaca
  • puur, onbewerkt en 100% plantaardig
  • Dadelolie is verzachtend & herstellend bij droge & gevoelige huid
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)

Wat is Dadelolie

Onze natuurlijke en koudgeperste Dadelolie, ook wel desert date oil, is een gele huid- en haarolie, die behoort, wat betreft het gehalte, onverzadigde vetzuren, tot de half-drogende oliën. Qua eigenschappen, op huid en haar, lijkt Dadelolie echter meer op een drogende olie, dit betekent dat Dadelolie zich zeer makkelijk laat verdelen over de huid en redelijk snel intrekt. Dadelolie geeft vrijwel geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen. Onze Dadelolie is onbewerkt. We voegen geen geurstoffen en/of aroma’s toe.

Dadelolie wordt gewonnen uit de pitten van dadels uit Somalië. Deze dadels komen van in het wild groeiende Dadel bomen van de soort Balanites Aegyptiaca. Meestal groeit de boom in woestijnachtige gebieden van het Midden-Oosten of Afrika. De boom heeft verschillende andere namen, in het Engels staan de vruchten bekend als soapberry, waarschijnlijk om dat deze dadels saponine bevatten, een natuurlijke zeepachtige stof, die ook veel in wasnoten voorkomt.

Met koude persing wordt onze woestijn Dadelolie gewonnen uit de pitten van de dadels. Dadelolie bevat zo’n 30% meervoudig onverzadigde vetzuren.
Bij koude temperaturen is Dadelolie, van nature, erg stroperig of zelfs gestold. Even warm maken in een bakje met warm water en de olie wordt weer vloeibaar. Dan even schudden en de olie is klaar voor gebruik.

Toepassingen Dadelolie

Dadelolie trekt redelijk snel in de huid, zodat poriën niet snel verstopt raken. Deze natuurlijke olie wordt toegepast als algemene huidverzorging, bij droge huid en bij rode, gevoelige huid.

Qua eigenschappen lijkt Dadelolie wel wat op Arganolie maar het trekt beter en sneller in de huid. Verder doet Dadelolie ook denk aan Abessijnse Olie en is het daarmee nog het beste te vergelijken.

Dadelolie kan worden gebruikt als natuurlijke haarolie. Dadelolie geeft een zacht gevoel aan het haar en de hoofdhuid en zorgt voor een mooie glans van het haar. Dadelolie is een prima olie voor de hoofdhuid.

Deze natuurlijke olie wordt ook toegepast als basisolie. Dadelolie laat zich goed mengen met andere pure oliën en etherische oliën. Dadelolie hoort bij de half-drogende oliën.

Gebruik Dadelolie

Dadelolie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten

  • ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Dadelolie aanbrengen op de (aangedane) huid of haar, licht inmasseren.
  • enkele druppels aanbrengen in handdoek droog haar en met vingertoppen inmasseren.

Onze Dadelolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

Bevat: Wilde Dadelolie, Desert Date Seed Oil (99,9%), vitamine e (0,1%)

Bijwerkingen
Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.

Zwangerschap/Borstvoeding
Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

Niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.

Bewaring
Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren..

Handig om te weten
De informatie zoals weergegeven over onze producten is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij altijd aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. Het product kan per batch verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in het product aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.

Dadelolie Puur 10ml Roller – Desert Date, Woestijn Dadel Olie – Huid en Haar
Dadelolie Puur 10ml Roller – Desert Date, Woestijn Dadel Olie – Huid en Haar

 9,95

Gezond-winkel.nl
Logo