Cressana Magnesium zeesla-extract BIO – Bevat magnesium dat helpt vermoeidheid verminderen – 60 vegan capsules
Plantaardige magnesium uit zeesla ondersteunt normale spiercontracties en helpt vermoeidheid verminderen
Magnesium wordt in het lichaam door ruim 300 enzymen gebruikt om heel wat biologische processen te laten doorgaan. Zo komt magnesium onder meer tussen in de energieleverende stofwisseling en de normale werking van de spieren. Het lichaam bevat ongeveer 25 g magnesium waarvan 50-60% is ingebouwd in de botten, 27% in spierweefsel en minder dan 1 % circuleert in het bloed. Een tekort aan magnesium zal daarom niet snel worden opgemerkt via een bloedanalyse.
Wie heeft een hogere behoefte aan magnesium?
Actieve mensen, sporters, studenten en ouderen kunnen een verhoogde behoefte hebben aan magnesium. Tijdens een intensieve inspanning ligt de magnesiumbehoefte al gauw 10 à 20% hoger. Ook bij stress verbruik je heel veel magnesium. Naarmate we ouder worden slaagt ons lichaam er minder goed in om magnesium uit voeding te halen. Wie trouwens vaak geraffineerde voeding eet (wit brood, witte rijst, witte pasta), krijgt gemakkelijk 80% minder magnesium binnen dan wie kiest voor de oorspronkelijke natuurproducten (bruin brood, zilvervliesrijst, volkoren pasta). Weet ook dat overmatig gebruik van cafeïne het uitplassen van magnesium versnelt.
TOP 7 VAN BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN:
- 100% vegan magnesium in natuurlijke matrix van zeesla
- goed verdraagbare dagportie, zonder laxerend effect
- magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren
- magnesium helpt vermoeidheid verminderen, en draagt bij tot het behoud van een goede werking van het zenuwstelsel en normale psychologische functies zoals concentratie, leren, geheugen en redeneren
- magnesium helpt de botten en tanden sterk te houden
- magnesium speelt een rol in het celdelingsproces, de elektrolytenbalans, de normale eiwitsynthese en energieleverende stofwisseling
- surplus van koud gevriesdroogde waterkers
Over Cressana:
Bij Cressana wordt met respect voor natuur en mens producten gemaakt. Cressana® liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Zwalm herleven. Miriam Coessens was al overtuigd van de kwaliteiten van cresson toen zij en haar man Karel van de Velde als bij toeval de vervallen cressonkwekerij ontdekten in het brongebied van de Zwalmstreek.
17 jaar lang leverde Cressana® biowaterkers aan de versmarkten. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding, bracht Cressana® ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Snel kwam de vraag van familie, vrienden en buren naar het cressonsap van Cressana®. Het sap invriezen gaf het probleem dat de koudeketen moest gegarandeerd blijven. Vriesdrogen bleek de oplossing.
Het gevriesdroogde waterkersconcentraat is nu de basis van het biogamma van Cressana®. De vraag naar de waterkersproducten van Cressana® bleef stijgen, de productie en het bedrijf groeiden mee. Nadat op 3 januari 2006 een brand de volledige productie-eenheid vernield had, bouwde Cressana® een volledig nieuwe infrastructuur en tegelijk een heel open bedrijf dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving.
Vandaag is Cressana® een modern en professioneel familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt en de verwerking van biologische waterkers tot hoogwaardige voedingssuppletie.
€ 29,95