Cressana Calcium rode alg extract BIO – 60 vegan capsules
Plantaardige calcium uit rode alg,
draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden
De rode alg (Lithothamnium calcareum) uit BIO Calcium is een koraalalg die in staat is om mineralen en sporenelementen uit het zeewater op te nemen en in haar weefsels op te slaan. Zo wordt dit een unieke mineralenbron die bijzonder rijk is aan calcium.
Wie kan een suppletie met calcium goed gebruiken?
Jongeren in de groei, zwangere vrouwen en ouderen hebben een verhoogde behoefte aan calcium. Melk en zuivel zijn een belangrijke bron van calcium in het westerse voedingspatroon. Wie overgevoelig is aan melkproducten of een veganistische levensstijl kiest, moet goede alternatieve keuzes maken om calcium uit voeding te halen (bijv. waterkers, boerenkool, gekookte kikkererwten, pistachenoten, gepelde sesamzaden). Bepaalde stoffen in de voeding kunnen de calciumvoorraad in het lichaam immers negatief beïnvloeden. Fytaten in graanproducten en oxaalzuur in rabarber en spinazie kunnen de opname van calcium belemmeren. Koffie, thee en alcohol kunnen ervoor zorgen dat meer calcium het lichaam verlaat.
Advies aan vrouwen vanaf 50 jaar
Bij vrouwen in de menopauze helpt calcium het verlies van botmineralen te verminderen. Dit is een goede zaak, want een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose. Dit positieve effect van calcium wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1200 mg calcium uit de verschillende bronnen (voeding, calciumverrijkte voeding en calciumsupplementen).
TOP 7 VAN BELANGRIJKE EIGENSCHAPPEN:
- 100% vegan calcium in natuurlijke matrix van rode alg
- calcium draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden, en is nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen
- calcium helpt de werking van de spieren gezond te houden
- calcium speelt een rol in het proces van celdeling en in de normale neurotransmissie (zenuwprikkeloverdracht)
- calcium is goed voor de normale bloedstolling
- calcium ondersteunt de normale werking van de spijsverteringsenzymen
- surplus van koud gevriesdroogde waterkers uit biologische teelt
Over Cressana:
Bij Cressana wordt met respect voor natuur en mens producten gemaakt. Cressana® liet in 1983 een oude waterkerskwekerij in Zwalm herleven. Miriam Coessens was al overtuigd van de kwaliteiten van cresson toen zij en haar man Karel van de Velde als bij toeval de vervallen cressonkwekerij ontdekten in het brongebied van de Zwalmstreek.
17 jaar lang leverde Cressana® biowaterkers aan de versmarkten. Een persoonlijke interesse voor gezondheid en voeding, bracht Cressana® ertoe een deel van de waterkers te reserveren voor sap. Dit geconcentreerde waterkerssap bleek heel heilzaam te werken. Snel kwam de vraag van familie, vrienden en buren naar het cressonsap van Cressana®. Het sap invriezen gaf het probleem dat de koudeketen moest gegarandeerd blijven. Vriesdrogen bleek de oplossing.
Het gevriesdroogde waterkersconcentraat is nu de basis van het biogamma van Cressana®. De vraag naar de waterkersproducten van Cressana® bleef stijgen, de productie en het bedrijf groeiden mee. Nadat op 3 januari 2006 een brand de volledige productie-eenheid vernield had, bouwde Cressana® een volledig nieuwe infrastructuur en tegelijk een heel open bedrijf dat perfect geïntegreerd is in de natuurlijke omgeving.
Vandaag is Cressana® een modern en professioneel familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt en de verwerking van biologische waterkers tot hoogwaardige voedingssuppletie.