Chebe Poeder 100% Zuiver 100gr – Poeder voor Haarmasker en Haarverzorging – Chébé, Chewbe Poeder

 24,95

Type dispenser

Tube

Met conditioner

Nee

Dermatologisch getest

Nee

PH-neutraal

Ja

Ingrediënten

Lavender Croton (laventelkoorsbessie), Vegetable Oil, Resin, Ambrete, Prunus Mahaleb

Siliconenvrij

Ja

Verpakkingsgewicht

0.10 kg

Geschikt voor haartype

Alle haartypes

Inhoud

100 g

Verpakking hoogte

30 mm

Verpakking lengte

30 mm

Verpakking breedte

30 mm

Aantal artikelen in verpakking

1 stuk(s)

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

BeriVita.com – Zeven Eikenlaan 33 – 5461 EC Veghel

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

info@berivita.com

Haarkleur

Alle haarkleuren

Haarprobleem

Futloos & fijn haar

Hypo-allergeen

Ja

Inhoud per dispenser

100 g

Land van oorsprong

Tsjaad

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Nederlandse Bereidingsapotheek BV

Natuurlijke ingredienten

Ja

Parabenenvrij

Ja

Percentage Benzophenone-3 BP-3

0 %

Percentage Octocrylene

0 %

Periode na opening

12 maand

Sulfaatvrij

Ja

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

+31104185545

EAN

8718164405969

Categorieën

Persoonlijke verzorging Haarverzorging Haarmaskers Haar

Hulp bij

Futloos & fijn haar

Merk

Berivita

Haartype

Alle haartypes

Opties

Siliconenvrij, Sulfaatvrij, Parabenenvrij, Alleen natuurlijke ingrediënten, pH-neutraal, Hypoallergeen

Last updated on maart 23, 2024 5:51 pm
SKU: 9300000029092262 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Traditioneel
Chebé poeder
, 100gr, uit Tsjaad. Speciaal haarpoeder voor de verzorging van haren, in een handige, hersluitbare verpakking. Chebe poeder staat bekend onder verschillende namen, zoals Chewde, Chewe, Chébé en Shebe.

Chebe poeder wordt gemaakt van verschillende,
natuurlijke ingrediënten
. Chebe poeder is een traditioneel poeder uit Afrika. Het wordt al eeuwen gemaakt en gebruikt in dorpen van het tegenwoordige Tsjaad, Nigeria en Ghana. Chebe poeder kan worden gebruikt op verschillende manieren. Het zou de haren verzorgen en beschermen tegen het harde klimaat van hitte, droogte en wind.

Waar wordt Chebe poeder van gemaakt

Chebe poeder
is een mix van verschillende, natuurlijke kruiden. Chebe poeder bestaat uit Laventelkoorsbessie zaad (Croton gratissimus, Lavender Croton), acacia boomsap (resin), muskuszaadolie (ambrette) en Weichselboom (Prunus Mahaleb) vrucht. Het belangrijkste bestanddeel in Chebe poeder is ‘Lavender Croton Seed’. Een ander ingrediënt is Mahaleb, dit is een soort kersenboom, de pitten van deze kersen worden gebruikt om hun typische geur. Ambrette olie heeft ook een typische geur en wordt daarom aan dit mengsel toegevoegd.

Chebe poeder ruikt een beetje ‘verbrand’, voor het malen van de zaden worden deze namelijk eerst licht geroosterd. Chebe poeder heeft een bruine kleur en lijkt zo een beetje op aarde.

Eigenschappen Chebe

Chebe poeder zou verschillende voordelen voor de haren hebben. Het gebruik van Chebe poeder zou de haren wat dikker en voller maken en er wordt beweerd dat het haargroei zou bevorderen. Chebe poeder wordt ook gebruikt om de haren te beschermen tegen schadelijk invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, luchtverontreinigingen en chemische producten, zoals haarkleuringen en haarspray.

Gebruik Chebe poeder

Chebe poeder
kan op verschillende manieren worden gebruikt, er zijn veel recepten van Chebe poeder te vinden. Chebe poeder wordt vaak gebruikt in combinatie met BeriVita Shea Butter en een natuurlijke haarolie, zoals Berivita Arganolie.

Verder is gebleekt of licht haar erg gevoelig voor natuurlijk haarpoeder. Hierdoor kan er na gebruik van haarpoeders soms verkleuring van de haren optreden. Dus altijd eerst op een klein stukje (afgeknipt) haar testen als dat niet de bedoeling is. We bevelen ook aan om de natuurlijke poeders niet te gebruiken op gebleekt haar.

Voorbeeld van een haarpasta met Chebe poeder

Schep enkele eetlepels Chebe poeder in een glazen of stenen bakje liever geen metaal en voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje, tot er geen brokken of stukjes meer zijn en er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik: Voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra Chebe poeder toe.

Breng de pasta aan op uw haren als deze nog handwarm is. Aanbrengen tot in de punten maar vermijd zoveel mogelijk de hoofdhuid. Laat maximaal 3 uur intrekken en vervolgens afspoelen met ruim lauw water. Let op: Laat de pasta nooit helemaal indrogen of hard worden.

Na afspoelen de haren droog deppen met een handdoek en eventueel een pure olie aanbrengen zoals Arganolie.

  • Chebe poeder is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.
  • Bevat: Lavender Croton (laventelkoorsbessie), Vegetable Oil, Resin, Ambrete, Prunus Mahaleb
  • Herkomst: Tsjaad

Bijwerkingen
Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.

Zwangerschap/Borstvoeding
Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

Niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.

Bewaring
Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren..

Handig om te weten
De informatie zoals weergegeven over onze producten is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij altijd aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. Het product kan per batch verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in het product aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.

Chebe Poeder 100% Zuiver 100gr – Poeder voor Haarmasker en Haarverzorging – Chébé, Chewbe Poeder
Chebe Poeder 100% Zuiver 100gr – Poeder voor Haarmasker en Haarverzorging – Chébé, Chewbe Poeder

 24,95

Gezond-winkel.nl
Logo