Boinca NAC *Detox* N Acetyl Cysteine – 6800mg – maanddosering – vitaal ouder – healthy aging

 39,00

Ingrediënten

99,8% zuivere N Acetyl Cysteine

Allergeneninformatie

Nvt

Aantal stuks in verpakking

30 stuk(s)

Gebruiksaanwijzing

Twee schepjes oplossen in water of innemen met Yoghurt. Overdag of in de avond innemen bij voorkeur samen met Glycine. Zie bijsluiter GlyNac

Bijzondere Bewaarvoorschriften

Koel en donker bewaren, twee jaar houdbaar

Fabrikant Naam

Boinca

Fabrikant Adres

Garmpoleiland 28, 9766 VP Eelderwolde

Voedingswaarde

Geen

Maximale bewaartemperatuur

15 °C

Type supplement

Antioxidant

Substantie

Poeder

Smaak

Zonder smaak

Levensfase

Overgang, Senioren 65+, Volwassenen

Geslacht

Unisex

Veganistisch

Ja

Lichaamseigen stof

Ja

Land van oorsprong

China

NUT-nummer

nvt

Taal handleiding

Nederlands

Verpakkingsinhoud

NAC (N-Acety-L-cysteine) 2 schepjes per dag 7200 milligram (poedervorm) Volledig veganistisch product

Inhoud

300 g

Verpakking breedte

100 mm

Verpakking hoogte

100 mm

Verpakking lengte

100 mm

Adres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

E-mailadres verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Naam verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

THC gehalte

0 %

Telefoonnummer verantwoordelijke marktdeelnemer in de EU

Deze informatie volgt nog, Ces informations suivront bientôt

Verpakkingsgewicht

300 g

EAN

8721008965093

Categorieën

Gezondheid Voedingssupplementen Antioxidanten

Opties

Veganistisch, Lichaamseigen stof

Last updated on maart 23, 2024 6:56 pm
SKU: 9300000165711664 Categorie:
Uw recensie toevoegen

NAC (N-Acety-L-cysteine) supplementen

NAC, ook wel N-acetyl-L-cysteïne genoemd, is een stof die ons lichaam kan maken. De basis is een ander stofje: L-cysteïne. Dat is een aminozuur. Lees alles over NAC en NAC supplementen.

Wat is NAC en wat heeft L-cysteïne hiermee te maken

NAC wordt gemaakt van L-cysteïne. L-cysteïne is een aminozuur, dat zwavel bevat.

Aminozuren zijn bouwstenen van eiwitten. L-cysteïne speelt, als aminozuur, dan ook een aanzienlijke rol in ons lichaam.

Normaal gesproken kan ons lichaam zelf L-cysteïne maken uit een ander aminozuur, dat L-methionine heet (schrijft u mee?). Maar soms kan ons lichaam niet genoeg L-cysteïne aanmaken om aan onze behoeften te voldoen. Daar komt NAC te hulp.

NAC is eigenlijk een ‘verbeterde’ versie van L-cysteïne. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van L-cysteïne. Zo wordt NAC beter verdragen, wordt het makkelijker opgenomen in ons lichaam en is het minder gevoelig voor schade door oxidatie.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn kleine bouwstenen die samen eiwitten vormen. Eiwitten zijn onmisbaar voor ons lichaam, omdat ze betrokken zijn bij allerlei belangrijke processen.

Er zijn in totaal 20 verschillende soorten aminozuren die ons lichaam gebruikt om eiwitten te maken. Elk aminozuur heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Sommige aminozuren kan het lichaam zelf aanmaken. Dat worden niet-essentiële aminozuren genoemd. Andere aminozuren kunnen we alleen via voeding binnenkrijgen. Dat zijn de essentiële aminozuren.

Samen vormen aminozuren lange ketens, de eiwitten. De volgorde en combinatie van aminozuren bepalen de structuur en functie van het eiwit. Het is als het ware een soort code die de eigenschappen en functies van het eiwit bepaalt. Aminozuren zijn dus belangrijk voor onze lichaamsfuncties.

Aminozuren en ouder worden

Als we ouder worden, vinden er veranderingen plaats in de stofwisseling van aminozuren in ons lichaam. Dit kan verschillende effecten hebben op de beschikbaarheid en het gebruik van aminozuren.

Zo kan de opname van eiwitten afnemen naarmate we ouder worden. Dit betekent dat u minder aminozuren uit voeding haalt. Daarnaast kan de productie van bepaalde aminozuren in ons lichaam verminderen, waardoor we ze minder efficiënt kunnen aanmaken.

Bovendien kan de verdeling en het gebruik van aminozuren in ons lichaam veranderen. Ze worden als het ware minder efficiënt.

Daarnaast kunnen bepaalde factoren, zoals afname van spiermassa, invloed hebben op de behoefte aan aminozuren in ons lichaam. Naarmate we ouder worden, kan spierafbraak toenemen en het opbouwen van spieren moeilijker worden. Hierdoor hebben we vaak een grotere behoefte aan specifieke aminozuren.

Dit is uiteraard sterk persoonlijk. Ieder lichaam is anders en de manier waarop het omgaat met aminozuren is dat ook. Het is daarnaast ook nog eens afhankelijk zijn van factoren als levensstijl, voeding en genen.

NAC supplementen

L-cysteïne is een niet-essentieel aminozuur. Dit betekent dat ons lichaam zelf L-cysteïne aan kan maken. We hoeven L-cysteïne dus niet per se via onze voeding binnen te krijgen. Eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals zuivel, vlees en gevogelte, bevatten bijvoorbeeld cysteïne als onderdeel van hun eiwitstructuur.

Aan de andere kant is N-acetylcysteïne (NAC) niet direct beschikbaar in voedingsmiddelen, maar alleen in de vorm van supplementen. We zagen al dat NAC beter wordt opgenomen door het lichaam.

NAC:

  • staat voor N-acetylcysteïne en is een afgeleide vorm van L-cysteïne.
  • wordt beschouwd als een betere versie van L-cysteïne.
  • heeft een goede verdraagbaarheid en wordt makkelijk opgenomen in het lichaam.
  • is minder gevoelig voor oxidatieve schade dan L-cysteïne.
  • fungeert als donor van zwavel.
  • is de directe voorloper van

NAC is dan ook een logische keuze voor supplementen. Er zijn veel onderzoeken die nog allerlei andere voordelen van NAC aan het licht brengen. Vanwege strenge regelgeving mogen we die gezondheidsvoordelen niet noemen, totdat ze opgenomen zijn in een speciale database van de EU.

NAC in combinatie met Glycine: GlyNAC

NAC is op zichzelf een sterk supplement, maar er is een ander supplement in ons assortiment dat het nóg sterker maakt: Glycine. Het is daarom ook bekend onder de samenvoeging GlyNAC.

De synergie tussen glycine en NAC ontstaat doordat ze elkaars functies aanvullen. Glycine helpt bijvoorbeeld bij de aanmaak van glutathion, wat bepaalde effecten van NAC versterkt.

Glycine en NAC zijn beide belangrijke aminozuren die in het lichaam samenwerken. Glycine vervult veel verschillende functies in het lichaam, terwijl NAC rijk is aan cysteïne. Dat is een ander waardevol aminozuur.

Op dit moment wordt er veel onderzoek gedaan naar GlyNAC, vooral op het gebied van oxidatie in het lichaam. We kunnen nog geen verwijzingen maken naar onderzoeken die nog niet zijn goedgekeurd door de Europese Commissie. Maar we geloven wel dat deze combinatie veelbelovend is!

Boinca NAC *Detox* N Acetyl Cysteine – 6800mg – maanddosering – vitaal ouder – healthy aging
Boinca NAC *Detox* N Acetyl Cysteine – 6800mg – maanddosering – vitaal ouder – healthy aging

 39,00

Gezond-winkel.nl
Logo